Anasayfa Haberler Ahilik Kültürü ve Gönüllerin Fethi


Ahilik Kültürü ve Gönüllerin Fethi
Ahilik Kültürü ve Gönüllerin Fethi PDF Yazdır e-Posta
Giresun Yağlıdere Tekke Köyü Derneği, Hacı Abdullah Halife özelinde "Ahilik Kültürü ve Gönüllerin Fethi" konulu paneli Gebze Belediyesi, Osman Hamdi Bey Kültür Salonu'nda 03 Mayıs 2009, Pazar günü saat:18:00-20:30 arası gerçekleştirildi. Dernek Başkanı Mehmet Şen bu değeri yaşatma için el ele gönül gönüle hizmet üretmeye çalışacaklarını bildirdi.
Gebze Belediye Başkanı, Adnan Köşker, Gebze'nin kültürler harmanı olarak kaynaştığına işaretle, haftalık bir gazete ile kültürlerin açılımlarına katkı sağlama düşüncesini açıkladı.
Panel Yöneticisi, TV 5 Devr-i Alem Program Yapımcısı, İsmail Kahraman, Anadolunun Türk İslam yurdu olmasında alperenlerin etkisine dikkat çekti. Kültürel değerlerimizin canlı tutulmasının, kültür ve tarih bilinci oluşturmak ile münkün olabileceğine değindi.
Konuşmacılar: Mehmet Fatsa, "Karadeniz'in Türk-İslam Yurdu Olmasında Ahilerin Rolü" konulu konuşmasında, Karadenizin Mevlanası Hacı Abdullah Halife'nin ahilik kültüründeki önemine dikkat çekti.
Harun Bostancı, "Ahilik ve Hacı Abdullah Halife" konulu konuşmasında değerleri güncelleştişrmenin önemine değindi. Hüseyin Emin Sert "Gönüllerin Fethi" konulu konuşmasında, gönül fethinin kalplerin düzelmesi ile başlayacağına değindi. "Gönüller fethedilmeden hiçbir güzelliğe erişmek mümkün değildir.
Toprakların vatan haline gelebilmesinin arkasında bile gönül fethi vardır
" dedi

Okunma: 454
Yorumlar (0)add comment

Yorum Yazın
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
smile
wink
laugh
grin
angry
sad
shocked
cool
tongue
kiss
cry
eksi not | artı not

security image
Lütfen resimdeki güvenlik kodunu girin


busy
 

Kimler Sitede

Şu anda 16 konuk çevrimiçi

Dr. H. Emin SERT'in resmi web sitesidir.