SPOR, MÜZİK, DUYGU ve GELİŞİM

Gelişim yolcusu, hayatın içindeki her şey ile bir şekilde ilgilenmek ve bunu sistemin bir parçası haline getirmek durumundadır. İnsanı ve toplumu ilgilendiren, meşgul eden her şey, gelişim açısından değerlendirilmelidir.
Spor, bilhassa futbol günlük hayatı, küresel bazda ilgilendirmekte ve meşgul etmektedir. Spor kulüpleri, oyuncuları, transferleri, taraftarları ile futbol, şehir, ülke ve dünya ekonomisini de etkilemektedir.
Her aktivite ve olguyu, insan, toplum ve gelişim açısından değerlendirmelidir. Spor ve müzik, disiplin ve duygu gelişimi açısından önemlidir. Takımdaşlık, uyum, adanmışlıkla duyguları disipline edip, hedefe yönelik gelişim adımları atmak mümkün olabilir.
İnsan her şeyiyle bir bütündür. Bilgi, duygu, düşünce, aktivite bir bütünlük içinde insanın kendini gerçekleştirmesine hizmet etmelidir.
Müzikteki ses ve ritm, duygu kontrolü ve gelişime katkı sağlayacak şekilde kullanılabilmelidir. İhmal edilen unsurlar yok olmaz. Bir gün bir şekilde en yakınlarımızı da içine çekerek etkiler. Doğru ve yerinde atılacak adımlar, insani ve sosyal gelişime katkı sağlayacak tarzda olmalıdır.

Bir yanıt yazın